A hullámkarton dobozok felépítése: ettől olyan strapabírók!

Először is kezdjük az alapokkal.

Mi is az a hullámkarton?

Ez az a vastag, erős karton elrendezés, amely a kartondobozok falát alkotja. Ez az anyagkombináció adja a karton nagy szilárdságát és ellenállását az ütésekkel, ütésekkel és nyomódásokkal szemben.

Az őt alkotó kartonpapír cikk-cakk szerűen van elrendezve, ami a doboz mindkét oldalának szilárdságot ad. Ezt mindkét oldalon egy-egy papírréteg tartja és rögzíti, amelyet bordázásnak nevezünk.  

 

Erős ragasztóval szilárdan rögzítik a helyére, és különböző típusú papírból, például Kraft vagy Test papírból készülhet, és ezek a külső rétegek tartják biztonságosan a hullámlemezt a belsejében.  

 

Te is ismerheted a hullámkarton dobozt! Amikor csomagot rendesz, legtöbbször ebben érkezik meg.

 

Hogyan is működik a hullámkarton?  

 

Ez az innovatív szerkezet három különálló anyagból áll, és szuper szilárdságát mindhárom anyag együttes működéséből nyeri.  Középen a harmonikakarton, de szilárdan van két réteg hullámkartonba csomagolva, és ez az anyag mindkét oldalának szilárdságot biztosít a karton teljes szélességében. 

 

Ez a szerkezet teszi szupererőssé.

 

Milyen hullámkartonok léteznek, és melyik a legmegfelelőbb?

 

Nincs olyan, hogy legmegfelelőbb. A hullámkarton dobozokból többféle is létezik, 3-5 vagy akár 7 rétegű is.

 

Attól lesz a legmegfelelőbb, hogy megfelelő célra használjuk.

 

Amennyiben terméket csomagolsz, de az áru nem törékeny, és biztos vagy benne, hogy a szállítás során sem pakolják át 3x, akkor bőven elég lesz a 3 rétegű hullámkarton is.

 

Amennyiben a terméked nehéz és törékeny, messzire kell elszállítani, akkor mindenképpen érdemes 5 vagy 7 rétegű dobozt választani. 

 

A rétegek gondoskodnak arról, hogy terméked épségben megérkezzen a kijelölt célhoz.

 

 

Mire használhatod a hullámkarton dobozokat?

 

Csomagküldés

 

Ahogy már említettük, a csomagküldés során kiváló védőrétegnek bizonyul. Formája, mérete és egyéb kialakítása miatt szinten minden áru csomagolására alkalmas.

 

Elérhető standard méretekben, de egyedi gyártású csomagolást is kérhetünk.

 

Az egyedi méretezésű csomagolás akkor a legjobb választás, ha mindig ugyanazt a terméket csomagoljuk. Ebben az esetben biztosak lehetünk benne, hogy nem kerül be mellé más termék, így a doboz mérete is mindig ugyanakkora.

 

Különleges termék esetében gyakori ez a kérés, például borok csomagolásánál.

 

Költözés

 

Nem meglepő módon, költözésnél is szükségünk van dobozokra. A hullámkarton dobozok pedig a legjobb barátaink lehetnek ebben az esetben, hiszen kialakításuknak köszönhetően tökéletes védelmet nyújtanak ruháink, könyveink, edényeink számára.

 

Ajándékcsomagolás

 

Különleges alkalmak adtán, például szülinapokon vagy karácsonykor gyakran megajándékozzuk szeretteinket.

 

Vannak olyan ajándékok, amelyeket papírtasakokban adunk át, valamit csomagolópapírral csomagolunk be, de előfordul az is, hogy dobozra van szükségünk.

 

A hullámkarton dobozt teljesen személyre szabhatjuk, hiszen kidekorálhatjuk saját kezeinkkel.

 

Dekorációk tárolása

 

Az egyik legnagyobb fejtörést mindig az okozza, hogy hova tegyük el a már nem használt dekorációkat. Ezek lehetnek a karácsonyi díszek, de akár régebbi ajtókopogtatók, vagy gyermekünk által készített apróságok is.

 

Ha még nem jutott eszedbe a hullámkarton doboz, akkor most segítünk!

 

Nem szükséges különböző fiókokat megtelíteni ezekkel a dekorációkkal, hiszen ott könnyedén megsérülhetnek, illetve helyet is foglalnak.

 

A hullámkarton dobozt lezárhatod és tárolhatod az ágyad alatt, a szekrény tetején, garázsban vagy akár a padláson is.