Hullámpapír előnyei költözésnél, szállításnál és a logisztikában

Milyen előnyökkel rendelkezik a hullámkarton doboz?

A hullámpapír csomagolás feltalálása óta az árukat biztonságos és higiénikus módon, fenntartható anyagba csomagolva szállítják a termelőtől a fogyasztóig. Számos helyzetben kiváló választásnak bizonyul, legyen szó csomagok szállításáról, dekorációk tárolásáról, élelmiszerek csomagolásáról vagy akár költözésről.

A csomagolás hullámpapír formáját már közel 150 évvel ezelőtt találták fel, és ez idő alatt a világ termékeinek mintegy 70%-át ilyen csomagolásban szállítják a vállalkozásoktól a fogyasztókhoz.

 

Alkalmazkodó jellegének köszönhetően bármilyen formában és méretben előállítható az optimális kezelés és forgalmazás érdekében, minden áru számára tökéletes csomagolóanyag. 

 

Emellett egymásba illeszthető, egymásra rakható tulajdonságokkal rendelkezik, hogy minimálisra csökkentse a szállítás közbeni mozgást, és testre szabható a márka igényeihez, például a könnyű nyithatósághoz és kezelhetőséghez.

 

Mitől olyan fenntartható tehát a hullámpapír csomagolás?

 

Természeténél fogva körkörös

 

A hullámpapír csomagolás 100%-ban újrahasznosítható, bioalapú és biológiailag lebomló, így a körforgásos gazdaság létfontosságú része. 

 

Amint a termék eljut a fogyasztóhoz, és a csomagolást újrahasznosítják, a hullámkarton rostjait új csomagolássá hasznosítják. A hullámkarton csomagolást egész Európában összegyűjtik és újrahasznosítják, ezért az újrahasznosítási folyamaton belül minimális szállításra van szükség.

 

A papírcsomagolás az egyik legtöbb újrahasznosított papírtermék a mai piacon

 

A hullámkarton esetében például 8 alkalommal készülhet belőle új termék.

 

Nem csoda, hogy miért választja olyan sok vállalat a papír alapú csomagolást a műanyag alapú alternatívák helyett.

 

Mitől lesz 100%-ban körkörös?

 

Bioalapú és megújuló: A hullámpapír alapú csomagolás szinte teljes egészében természetes erőforrásokból készül, és a gyártáshoz felhasznált faanyagot fenntartható módon kezelt helyekről szerzik be.

 

Újrahasznosítható: Egy hullámkarton élete nem ér véget ott, hogy a megrendelt termékünket kicsomagoljuk belőle. A hullámkarton dobozunkat utána újra felhasználhatjuk. 

 

Belecsomagolhatjuk nemhasznált ruháinkat, gyermekeink játékait, de akár eltehetjük későbbre is, amikor majd egy költözés esetén felhasználhatjuk.

 

Emellett pedig ahogy már fent is említettük, egy hullámkarton lemeznek összesen 8 élete van. Emellett pedig a csomagolás újrahasznosítása értékes anyagokat tart a körforgásban, és megakadályozza az égetést és a hulladéklerakást.

 

Megakadályozza az élelmiszerpazarlást: Talán nem beszélünk erről eleget, de a hullámpapírt az élelmiszerek csomagolásánál is előszeretettel alkalmazzák. A hullámpapír csomagolás egyedülálló higiéniai szintekkel rendelkezik, amelyek a mikrobákat elpusztító gyártási folyamatnak köszönhetően megakadályozzák a keresztfertőzést és a friss termékek romlását.

 

Használat után hozzáadott értéket teremt: Az újrahasznosított papír, mint másodlagos nyersanyag jelenlegi piaca az ellátási lánc valamennyi érdekeltjének előnyére válik.

 

Egyedi ökodizájn: A hullámpapír csomagolás könnyen alakítható a költséghatékony logisztika, tárolás és újrahasznosítás érdekében, időt, energiát és pénzt takarítva meg, miközben a környezetet is védi.

 

Nem feltétlenül kell megmaradnunk a hagyományos doboz kialakításánál, hiszen egyedi dobozgyártást is kérhetünk. 

 

Bármilyen csomagolásnál is vesszük igénybe a hullámkarton dobozt, az alábbi előnyökkeltalálkozhatunk:

 

Erősek. A hullámkarton réteges felépítése óriási szilárdságot kölcsönöz neki. Bár nem olyan erős, mint egy faláda, egy jól elkészített hullámkarton doboz nagy erőhatásnak is ellenáll.

 

Könnyűek. Amikor a konténerek szállításáról és kezeléséről van szó, mindaddig, amíg az általuk nyújtott védelem megfelelő, minél könnyebb, annál jobb.

 

Gazdaságosak. A hullámkarton olyan anyag, amely könnyen tömeggyártható, és ennek következtében nagyon megfizethető.

 

Rendkívül jól testre szabhatók. A hullámkarton dobozok bármilyen igénynek megfelelően tervezhetők és gyárthatók. Kérj bátran egyedi gyártást!

 

Újrafelhasználhatóak. Mivel olyan jól bírják a szállítás és a kezelés hatásait, a hullámpapír dobozok sok esetben többször is felhasználhatók.

 

Újrahasznosíthatóak. Összesen 8 alkalommal készülhet belőle új termék, tehát 7x darálható és bálázható.

 

Te melyik csomagolásnál alkalmaznád szívesen?