Mennyit számít a megrendelőnek egy szép csomagolás?

Talán Te is hallottad már azt a kifejezést, hogy „Ne ítélj könyvet borító alapján.” Mégis mindannyian ezt csináljuk.

Éppen ezért a termék csomagolása, minősége ugyanolyan fontos – ha nem fontosabb – mint maga a termék. 

 

A csomagolás több szempontból is fontos.

 

Először is megvédi a terméket a különböző helyszínekre való szállítás során, így a vásárlók biztosan nem kapnak kézhez törött termékeket, amiket később vissza kell küldeni. 

 

Azonban marketing eszközként is fontos szerepet játszik. Ez az első dolog, amit a vásárlók meglátnak, így már alapból kialakul bennük egy első benyomás.

 

Gondolj csak bele...

 

A futár csenget, Te pedig már szaladsz is ajtót nyitni. A kezében pedig egy nem egyszerű barna dobozt tart, hanem például egy matricával ellátott csomagolást. A logóból pedig azonnal tudni fogod, hogy a különböző rendeléseid közül éppen melyik érkezett most meg.

 

Íme 3 ok, amiért fontos egy szép, jól megtervezett csomagolás

 

1.     Izgalom

 

A csomagolás feszültséget és izgalmat kelt. Amikor látunk egy szépen becsomagolt terméket, az arra csábít minket, hogy azonnal ki akarjuk bontani.

 

A becsomagolt termék luxus hatást eredményez, és azonnal tudjuk, hogy valami értékes, fontos dolog van benne. 

 

Ha vállalkozásként csak egy sima barna dobozba csomagolnád a terméket, a feszültség kevésbé lenne ott.

 

A célnak megfelelne természetesen, hogy megvédje a terméket, de a vásárlót nem fogja arra ösztönözni, hogy legközelebb is tőled vásároljon.

 

2.     Személyesség

 

A személyre szabás óriási dolog a rohanó világunkban. Ez egy nagyon hatékony marketing módszer, és a technológia fejlődésének köszönhetően a vásárlók el is várják, hogy valami személyeset kapjanak. 

 

Természetesen egyetlen webshoptól sem lehet elvárni, hogy egyesével mindenkinek személyes üzenetet írjanak a dobozba, de vannak rá más módszerek.

 

Egy előre megírt kedves, nyomtatott levél például hasonló kedves gesztus lehet. De már attól is személyesebbé válik a csomagolás, ha a márka logója szerepel rajta.

 

Ha nem a doboz belsejére, hanem a külsejére koncentrálunk, akkor egy egyedi tervezésű doboz, biztosan nagy sikert fog aratni!



 

3.     Fenntarthatóság

 

A szép csomagolás mit sem ér, ha nem fordítasz megfelelő figyelmet a fenntartható, környezetbarát csomagolásra!

 

A fogyasztók egyre tudatosabbak vásárlásaik során, ezért elkerülhetetlen, hogy egy csomagküldés során figyelembe vegyük ezeket a szempontokat.

 

Az egyedi tervezésű csomagolásnak például nagy előnye, hogy tökéletesen illeszkedik a belehelyezett termékekhez, így nincs szükség felesleges térkitöltők használatára.

 

Egy szép csomagolás előnye pedig, hogy nem kell feltétlenül azonnal a kukába dobni, hanem más tárgyak tárolására is felhasználható.

 

Tippek a legjobb csomagolás kialakításához

 

-       A csomagolás legyen mindig figyelemkeltő, hogy azonnal egy kiváló minőségi benyomást keltsen.

-       A csomagolás legyen tartós, rögzítse az árut és védje megfelelően.

-       Tükrözze a márka, a vállalat értékeit. 

-       Legyen könnyen nyitható, hiszen komoly frusztrációt okozhat a vásárlók számára.

 

 

Felkészültél, hogy elkészítsd a lehető legjobb csomagolást?

 

1991 óta készítünk és forgalmazunk hullámpapírlemezekből készült dobozokat, így megtalálhatod a számodra leginkább megfelelő standard hullámkarton dobozt vagy megálmodhatod termékeid számára az ideális egyedi gyártású csomagolást!