Csomagolási trendek: erre számíthatsz 2024-ben

Az új év már sebesen közeledik, azonban lehet, hogy még nem néztél utána annak, hogyan lesz érdemes egyengetni, csinosítani a csomagolás annak érdekében, hogy 2024-ben se maradj le az ügyfelek kegyeiért folyó versenyben.

Ebben a cikkben a következő év kulcsfontosságú trendjeit vizsgáljuk meg, különös tekintettel azokra a csomagolásokra, amelyek alapjául a strapabíró hullámkarton szolgál. 



Az örök klasszikus: a hullámkarton doboz előnyei

A csomagolóanyagok állandóan változó tája közepette egyetlen fix részlet van: a hullámkarton dobozok. Ezek a csomagolóanyagok újrahasznosíthatóak, hozzájárulva a környezet védelméhez, amely elengedhetetlen abban a világban, ahol egyre tudatosabban ügyelünk a fenntarthatóságra.


A környezetvédelem mellett a hullámkarton dobozok népszerűsége sokoldalúságukból is fakad, így szinte bármilyen termék szállítására alkalmasnak bizonyulnak. A sokoldalúságuk külsejükben is visszaköszön, hiszen egyedi dobozgyártás során akár a céged logóját vagy a vállalkozásod mottóját is feltüntetheted rajtuk. 


Erőssége és tartóssága teszi a dobozt igazán megbízhatóvá: mind szállításra mind pedig raktározásra remek választásnak bizonyulnak, hiszen könnyedén egymásra pakolhatóak.


Az egyik legfontosabb kérdés talán az, mennyibe is kerül a hullámkarton doboz? Abban biztos lehetsz, hogy az egyik legköltséghatékonyabb megoldás lehet ez a csomagolóanyag, gazdasági előnyei pedig messze túlmutatnak a műanyag, fa vagy fém dobozokon. Könnyedek, olcsók, mégis bivalyerősek!




3 csomagolási trend, amely valószínűleg tarolni fog 2024-ben!

Ha a dobozok a birtokodban vannak, már csak az a kérdés, hogy milyen csomagolási tippekkel dobhatod fel úgy, hogy leessen a vevőid álla! 



1️⃣ A környezetvédelem még mindig nyerő!


Azt már említettük, hogy a hullámkarton doboz a környezetvédelem etalonja, ha csomagolásról van szó, azonban a többi csomagolóanyag sem mindegy.


Fontos, hogy olyan térkitöltő anyagokat esetleg üdvözlőkártyát használj, amelyek szintén újrahasznosíthatóak.


Érdemes lehet a dobozon is feltüntetni, hogyan hajlíthatóak lapra, hogyan tárolhatóak, hol adhatóak le újrahasznosításra.



2️⃣  Személyre szabottság, hogy megszólítsa a vevőt!



Ki ne örülne egy kedves üzenetnek, egy kuponnak vagy egy apró ajándéknak, amely  csomagban rejtőzik?


Ha van rá lehetőséged, érdemes olyan apró kísérő termékeket készíttetni, amelyek neked nem feltétlenül kerülnek sokba, azonban a vásárlókban mégis WOW élményt okoz.


Ez egy olyan befektetés, amelynek nem szükséges, hogy értéke legyen, azonban sokkal valószínűbb, hogy olyan lojális vásárlókat szerezhetsz, akik szívesen rendelnek tőled újra és újra.



3️⃣ Intelligens csomagolás



Talán te is egyre többször találkozol a QR kódos megoldásokkal éttermekben, csomagok átvételénél és a mindennapok több területén is.


A csomagolások esetében is érdemes QR kódokban gondolkozni. Például vezethet ez egy 10%-os kedvezmény kódhoz, hírlevél feliratkozáshoz vagy a weboldalad bestseller termékeihez.


Ha igazán a csomagolásra fektetnéd a hangsúlyt, a QR kód tartalmazhat DIY ötleteket is arra vonatkozóan, hogy milyen projekteket készíthetnek vásárlóid a kartonból ahelyett, hogy kidobnák azt.



A csomagolás tehát folyamatosan fejlődik, ahogy a piac is, így nem érdemes most sem késlekedni. Tervezd meg még 2023-ban a következő év csomagolással kapcsolatos ötleteit, hogy a márkád ne merüljön a feledés homályába.


Legyél 2024-ben te az, akinek a csomagjait a legjobban várják a megrendelők!


Tudod már, mivel fogod meghódítani a szívüket? Mi igen!