Így lesz varázslatos az ünnepi csomagolás hullámkartonokkal

Te hogyan képzeled el a tökéletes, karácsonyi képet?

Egy hatalmas, meleg szobában vagy, ahol a kandalló kellemes, pattogó hangja és a tűz vöröses melege ölel körül. Odakint szállingózik a hó, te pedig rápillantasz a gyönyörű, feldíszített, illatos fenyőre, amely körül rengeteg csodálatos, masnikkal és szalagokkal ékesített dobozka várja, hogy a megfelelő kezekbe kerüljön. A család már zsizseg, a szeretet pedig az egész teret betölti.

Ezek bármelyikének hiányával nem lenne olyan a karácsony, amilyen: ahogyan a díszes és csodaszép csomagolások nélkül sem.




Van, aki számára a tökéletes ajándék kiválasztása a barátai és szerettei számára stresszes feladat, azonban vannak olyanok is, akik ezt nagyon szórakoztató programnak tartják. A meglepetések beszerzésének témája mellett a csomagolás is legalább ugyanilyen megosztó.


Vannak azok, akik született csomagoló-bajnokok, fekete öves díszítő-mesterek. Az ő ajándékaikat már messziről megismered, hiszen hatalmas, fényes celofánok, ragyogó masnik és hihetetlenül precíz munka jellemzi a csomagokat.


A másik csapatot azok erősítik, akik vagy megpróbálkoznak a csomagolással, és a papírt itt-ott össze celluxozva bíznak abban, hogy legalább addig tart a ragasztás, míg az ajándékozott ki nem bontja a meglepetését, vagy inkább az ajándéktáskákra bízzák magukat.



A karácsony varázsához ugyanúgy hozzátartozik a gyönyörűen becsomagolt ajándékok látványa, mint a bejgli, a karácsonyi dalok vagy a filmek - így érdemes időt szánni a kreatívkodásra.


Mit tegyünk hát, ha óhatatlanul furcsa formájú ajándékokat kell becsomagolunk, vagy akkor, ha egyszerűen sehogyan nem áll össze a tökéletes csomagolás?



3 tipp, hogy te is a csomagolók királya lehess



  1. Szerezz be mindent, amire szükséged lehet!



Ahhoz, hogy egy tökéletes “ajándék csomagoló állomást” hozhass létre, először be kell szerezned a legfontosabb kellékeket, és az sem mindegy, hogy ezek közül melyikeket választod.


A csomagolópapír kiválasztásának első és legalapvetőbb szabálya: minél vastagabb, annál jobb! Ez nem csak a vágási folyamatot könnyíti meg, hiszen így az olló nem sprintel végig az anyagon, de a papír elszakadására is kevesebb lesz az esély. 


Annak érdekében, hogy a csomagot egyedivé tedd, azt javasoljuk, hogy válassz több színű vagy mintázatú kreatív szalagot, amelyeket a doboz köré tekerhetsz, vagy akár masnikat is készíthetsz belőle.


Ha te is azok közé tartozol, akiknek a sokadik ajándék becsomagolása után már nem áll kézre az olló, akkor pontosan tudod, hogy egy kényelmes fogantyúval ellátott, éles szerszám kulcsfontosságú. Ez nem csak a vágást könnyíti majd meg, de azt is megakadályozza, hogy a szalagok vége kirojtosodjon. 


Emellett érdemes beszerezni kartondobozokat, különböző matricákat, kétoldalú ragasztószalagot, erős ragasztószalagot, térkitöltő papírokat és drótvágót, ha esetleg a szalagokban található lenne ebből a makacs anyagból.



  1. Ne próbálj hatalmas ajándékokat becsomagolni!



Valakit egy új biciklivel, sütővel, vagy bútorral lepnél meg? Azonnal azon kezdesz morfondírozni, hogy mennyi csomagolópapírra lesz szükséged, és hogy mégis hogyan fogod megoldani a becsomagolását.


Az ekkora ajándékokon, mindenféle celofán nélkül tökéletesen mutat egyetlen, hatalmas piros masni. Természetesen értjük, hogy a csomagolópapír segítségével rejtve marad az ajándék addig, ameddig a bontogatásnál sorra nem kerül - így lehet igazi a meglepetés, de ez is megoldható! 


A hatalmas ajándékot rejtsd külön szobába, az autóba vagy a garázsba, majd amikor az ajándékozott már végzett a bontogatással, egyszerűen csak jelenj meg a meglepetéssel: garantáltan le fog esni az álla!



  1. Szerezz tapasztalatot, és ne siesd el!



Az interneten rengeteg olyan videót találhatsz, amelyek segítenek a csomagolásban, akár kezdők számára is. Érdemes ezeket egyszer még csomagolás előtt végignézni, majd közben is odafigyelni lépésről-lépésre a tanácsokra és a trükkökre. 


Természetesen nincsen semmi gond, ha elsőre nem sikerülnek tökéletesen. Ha nem vagy elégedett a munkáddal, bármikor visszabonthatod a csomagolást, ám ebben az esetben érdemes extra csomagolóanyagokat is beszerezni.


Adj időt magadnak arra, hogy belejöjj a folyamatba, hiszen senki sem született tökéletes ajándék csomagolónak. Ha úgy érzed, csak kevés időd van a tevékenységre, vagy éppen most semmi kedved elsajátítani a csomagolás alapjait, válassz másik időpontot - a lényeg csak annyi, hogy karácsonyra minden készen álljon!


Könnyítsd meg a csomagolást hullámkarton dobozokkal 



A hullámkarton dobozok nem csak költözködésnél a barátaid, hanem a csomagolás során is. Különböző előnyeik okán jelentősen megkönnyíthetik számodra az ünnepi előkészületeket! 



  • Nyilvánvaló ajándékok álcázása



A ruházat, az ékszerek, a bögrék és a labdák csomagolása sosem egyszerű, hiszen van, amiről már ránézésre, tapintás nélkül is bárki meg tudja mondani, mit rejt a csomagolópapír.


Éppen emiatt érdemes több, különböző méretű kartondobozt beszerezni, így az ajándék biztosan meglepetés marad addig, ameddig le nem kerül a csomagolóanyag, és ki nem nyitják a mágikus dobozt.



  • Egyszerű becsomagolás



Ha hullámkartonokba rejted a tárgyakat, úgy nem kell az asztali lámpa, a rénszarvasos szoborka vagy a hullámos váza vonalait követned a csomagolásnál - ezzel a lépéssel pedig jelentősen megkönnyítheted a csomagolás folyamatát.


A dobozokba érdemes térkitöltő anyagokat, színes papírokat vagy csillámos, hóhoz hasonló fehér vattát helyezni, hogy a szállítás vagy a “mi van a csomagban rázás” közben ne sérüljenek meg az ajándékok. 



  • Végtelen kreatív lehetőség



Az ajándék kicsomagolását követően sem kell attól tartanod, hogy a kartondoboz hulladékként végzi majd. A gyerekek előszeretettel építenek belőle bunkereket, bábszínházat, játszanak benne űrhajósat vagy tengeralattjárósat, míg a házi kedvencek legkedveltebb pihenőhelyévé válhat a dobozka. 


Ha pedig igazán személyes ajándékot adnál, csomagolópapír helyett a kartondobozra akár rajzolhatsz is, kedves üzeneteket írhatsz, vagy valami személyes, vicces ábrát is készíthetsz: ki ne örülne annak, ha valaki szán időt arra, hogy egyedileg csomagolja be neki az ajándékát?




Könnyítsd meg a karácsonyi készülődést hullámkartonok segítségével: szerezd be a csomagolóanyagokat, képezd ki magad ajándék csomagolásból és hagyd, hogy az ünnepek során mindenki a te ajándékaidat dicsérje!



Vásárold meg nálunk a legstrapabíróbb csomagolóanyagokat!