Így küldj ajándékot külföldre: csomagolási tippek

Ha közeli családtagod, barátod vagy ismerősöd külföldön él, akkor az ajándékok nemzetközi szállításának kérdése az ünnepek közeledtével egyre nagyobb fejtörést okozhat számodra.

Akár tapasztalt külföldi csomagküldő vagy, akár most lesz az első alkalom, hogy ilyen messzire csomagolsz küldeményt: az ajándékok sok érzelmet és szeretetet foglalnak magukba, így fontos, hogy a meglepetés minden probléma nélkül biztonságosan célba érjen.



De mi van akkor, ha Európa legtávolabbi pontjára, Amerikába vagy Ázsiába küldenél csomagot? A nemzetközi postázás során több követelménynek kell megfelelni, mint a belföldi szállítás során, ezek betartása pedig biztosítja a hatékony és problémamentes kézbesítést.



Hogyan állj neki annak az ajándéknak a csomagolásának, amely nagy út megtételére készül?




5 tipp, ha ünnepi csomagot küldenél külföldre




  • Figyelj rá, mit veszel!



Bár a parfüm, a virág és a frissen készített sütemény is sláger-ajándék az ünnepek során, nem biztos, hogy a külföldön élő szerettednek ezeket a legmegfelelőbb ajándékozni. Minden országnak megvan a saját listája azokról a tárgyakról, amelyek megengedettek és amelyek nem megengedettek, ha csomagfeladásról van szó.


Még a vásárlás előtt érdemes elolvasni ezeket az irányelveket az adott országra vonatkozóan. Leggyakrabban az alkohol, a virágok, az üvegek, a dohányáruk, a gyorsan romlandó élelmiszerek - amelyek hőmérséklet-szabályozást igényelnek - kerülnek fel erre a listára, azonban vannak olyan esetek is, amikor elfogadják a meglepetésed szállításra, de nem tudják garantálni annak épségét.



  • Készülj dupla csomagolással!



Hiába csomagolod be a dobozt színes papírba - masnikkal, matricákkal és csillámos díszítő zsinórokkal feldobva - több mint valószínű, hogy nem ebben a formában fog megérkezni a címzetthez. 


Ha szeretnéd elkerülni a csomagolópapír szakadását és a díszítőelemek megrongálódását, érdemes a becsomagolt ajándékot egy nagyobb kartondobozban feladni. Ebben az esetben ez egy külső, védelmi burokként fog szolgálni, így biztosan nem okoz kárt a többi csomag vagy a szállítás  a meglepetésedben!



  • Ne spórolj a csomagolóanyagokkal!



A csomagolásnak elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy az ajándékod kibírja a hosszú utat. Éppen emiatt érdemes olyan csomagoló- és térkitöltő anyagokat vásárolni, amelyek meggátolják a csomag ütődését vagy csúszkálását a kartondobozban.


Válassz buborékfóliát, légpárnás zsákokat, hullámpapírt vagy más anyagot, amelyeket előszeretettel alkalmaznak törékeny tárgyak szállítása esetén.


Nem érdemes ezekből csak egy keveset felhasználni, spórolni velük, hiszen a nemzetközi szállítás során csomagod hatalmas utat tesz meg, így ütődéseknek, esésnek vagy akár rázkódásnak is ki lehet téve: fő a biztonság!




  • Biztosítsd be az ajándék épségét!



Ha egyedi és értékes ajándékot küldesz, érdemes megfontolni a biztosítás megvásárlását. Ebben az esetben ha valami történik az ajándékoddal, akkor kártérítésben részesülsz, így akár újat is vásárolhatsz az adott tárgyból, termékből.



Azt is számításba kell venned, hogy a csomagot kezelők nem tudják, mi van a csomagban: lehet, hogy egy párna, de az is lehet, hogy egy különleges váza, ezért érdemes időt szánni és feltüntetni a küldemény tartalmát.


Matricákkal és feliratokkal jelezheted, ha a csomag törékeny, ha nem szeretnéd, hogy meghajtsák, vagy kifejezetten rosszat tesz neki, ha nagyobb erőhatás éri. Ezeket a csomagokat általában külön kezelik a szolgáltatók, így nem kell attól tartanod, hogy törötten vagy sérülten érkezik meg az ajándékozottad otthonába.




  • Add fel időben a csomagot!



Ha az online vásárlás kedvelője vagy, biztosan te is tudod, hogy az ünnepi szezon maga a förtelem. A 3-5 munkanapos szállítási idő könnyedén 10-15-re, vagy akár többre is felkúszhat, így érdemes időben leadni a rendelésedet.


Ez a probléma nem csak a webshopok és futárszolgálatok esetében, de a postán is jelen van. Ne indulj ki abból, hogy alapesetben mennyi időbe telt egy csomagot kiküldeni az adott országba. 


Érdemes az ajándék feladása előtt jóval tájékozódni arról, hogy nagyjából hány napot vesz igénybe a szállítás, a feladást pedig úgy kalkulálni, hogy az ünnepekre biztosan odaérjen a csomag.





Tegyél meg mindent azért, hogy szeretted ajándéka épségben megérkezzen az ünnepekre! Vásárolj be minőségi kartondobozokból és csomagolóanyagokból, hogy biztosan tökéletes formában legyen kézbesítve a meglepetés!


Csomagolásra fel!