Hogyan válaszd ki a megfelelő költöztető céget?

Nem meglepő módon az emberek évtizedek óta költöznek. Még az ősemberek sem maradtak egész életükben ugyanazon a helyen, annyi különbséggel, hogy nekik nem volt szükségük költöztetőre a költözéshez.Manapság egy költözés igencsak stresszes tud lenni, ezért sokan a költöztetőcéget választják ahelyett, hogy egyedül költöznének.

A legjobb költöztető cég megtalálása azonban időigényes feladat, így hoztunk néhány tippet, szempontot, ami alapján érdemes lehet választani.

Kérj segítséget

 

Költöztetők keresésekor az első lépés az, hogy felvedd a kapcsolatot a közelmúltban költözött barátokkal, családtagokkal, szomszédokkal vagy munkatársakkal, így kikérheted személyes véleményüket azzal kapcsolatban, hogy nekik melyik cég vált be a legjobban.

 

Egy ismerőstől hallott személyes tapasztalat többet ér, mint egy Google értékelés, de persze az sem utolsó szempont.

 

Olvasd el az értékeléseket

 

Ha nincs olyan ismerősöd, aki mostanában költözött, esetleg negatív tapasztalattal gazdagodott, vedd kezedbe az irányítást és kezd el a kutatást online.

 

Keress helyi cégeket, majd olvasd el a visszajelzéseket. Mindenképp olyat válassz, ahol sok értékelés megtalálható, és a legtöbb visszajelzés pozitív.

 

Győződj meg arról, hogy a költöztető rendelkezik engedéllyel

 

Számos cég illegálisan van jelen, és próbálják meg kihasználni a költözőket. Ha megbizonyosodtál róla, hogy valódi cégről van szó, a weboldaluk igényes, a visszajelzések valódiak, akkor jó úton haladsz.

 

Ne fizess nagy előleget

 

A jó hírű, megbízható költöztetők nem követelnek készpénzt vagy nagy összeget a költözés előtt. Csak a költözés után fizess.

 

Ne fogadd el az első ajánlatot

 

Ne siess, kérj több helyről is ajánlatot. Nem szabad rögtön az elsőt elfogadni, hiszen könnyen lehet, hogy a következő cégtől jobb ajánlatot kapsz.

 

Bekérted az ajánlatokat, ellenőrizted a valódiságot és a visszajelzéseket és készen állsz a költöztető felvételére.

 

Íme néhány kérdés, melyeket érdemes megkérdezni a költöztetőcégtől:

 

-       Mióta működik a cég?

-       Tettek-e már panaszt a cég ellen, ha igen mik voltak ezek?

-       Milyen biztosítást nyújt a cég? Van-e lehetőség kiegészítő biztosításra?

-       Vannak még olyan díjak, amelyekről nem beszéltünk?

-       Milyen kellékekért kell fizetnem, amelyek elengedhetetlenek a költözéshez?

-       Milyen fizetési módokra van lehetőség?

-       Mennyi ideig tart a költözés?

-       Mi történik, ha egy tárgy megsérül, eltörik a költözés során?

-       Van olyan tárgy, amelynek a költöztetése nem lehetséges?

 

Ha minden kérdésedet feltetted, a válaszokkal pedig elégedett vagy, akkor hallgass a megérzéseidre és béreld fel a költöztetőt!

 

A költözéshez szükséges kellékek, kiegészítők beszerzése

 

Nem minden cég vállalja, hogy biztosítja a költöztető dobozokat a költözéshez.

 

Ha ez így van, akkor a kitűzött dátum előtt 1 hónappal megkezdheted a dobozok beszerzését és a holmik becsomagolását.

 

Csomagolási kellékek

 

Dobozok. A költözéshez szükséged lesz hullámkarton dobozokra, amelyekbe minden tárgyadat megfelelően el tudod helyezni. Vedd figyelembe, hogy holmijaidnak nem egyezik a mérete, így érdemes különböző méretű dobozokat beszerezni. 

 

Ebben a bejegyzésben írtunk arról, hogyan tudod meghatározni mennyi dobozra lesz szükséged.

 

Ha nagyjából tisztában vagy a mennyiséggel, mindenképpen számolj hozzá néhányat. Nincs is annál rosszabb, mint amikor a pakolás közepén kifogysz a csomagolóanyagból.

 

Ragasztószalag. Ragasztószalagra is szükséged lesz, hiszen a dobozokat valamivel le kell zárnod. Válassz tartósabb, minőségibb darabokat, hogy biztosítsd a tárgyak védelmét.

 

Csomagolópapír. Rengeteg csomagolópapírra lesz szükséged, hiszen a törékeny, éles tárgyakat kiválóan bele tudod csomagolni. Ilyen lehet például egy pohár vagy egy étkészlet, melyet a kipakolás során nem darabokban szeretnél kiszedni a dobozból.

 

Buborékfólia. Ebben az esetben érdemes tekercsben gondolkozni, hiszen nagyobb tárgyaknál lesz szükséged a fóliára. Körbetekerhetsz vele asztalt, székeket esetleg nagyobb bútorokat, így biztosan nem sérülnek meg a szállítás során.


Térkitöltők. A belső védelmet sem felejthetjük el. Ha a doboz nincs teljesen megtöltve, üres hely marad benne, ami a tárgyak elmozdulásához vezet. Ahhoz, hogy a sérülést elkerüld, térkitöltő elemek segítségével adhatod meg a legnagyobb védelmet. Ez lehet buborékfólia, hullámkarton lemez, vagy a már említett csomagolópapír. 

 

Matricák, címkék. Arra a dobozra mindenképpen ragassz „Törékeny” feliratot, amelybe törékeny tárgyakat pakoltál. A költözést ezzel megkönnyíted a költöztetők számára, hiszen nagyobb figyelmet tudnak fordítani a doboz védelmére.

 

Ne feledkezz meg a címkékről sem. A dobozt érdemes ellátni „Konyha”, „Nappali” feliratokkal, hogy a költöztetők egyből az adott helyiségbe vihessék a dobozokat.

 

Ebben a bejegyzésünkben olvashatsz arról, hogyan készülj fel a költöztetők érkezésére.

 

Kezdődhet a költözés! Költöztető dobozainkat keresd az üzletünkben!