Így gondoskodhatsz a futárnak átadott csomagod biztonságáról - csomagolási tippek

A futárszolgálatok az életünk részévé váltak: egyre több csomagot küldünk és kapunk online vásárlások, ajándékok, vagy akár fontos dokumentumok miatt.

Biztosan te is fel tudsz idézni ismerős arcokat a postáról, egy-két futár telefonszámát már kívülről ismered és pontosan tudod, ki csenget éppen háromszor az ajtón.


Azonban sokszor előfordul, hogy a csomagok sérülten érkeznek meg, ami mind a küldőt, mind a címzettet bosszantja. Ezért kiemelten fontos, hogy gondoskodjunk a csomagok megfelelő csomagolásáról és biztonságáról, mielőtt átadjuk a futárnak. 


Ez a cikk részletesen bemutatja, hogyan teheted bombabiztossá a futárnak átadott csomagodat, hogy az épségben érkezzen meg a célállomásra.



Így csomagolj igazán hatékonyan

A futárszolgálatok rengeteg csomagot kezelnek naponta, és sajnos nem mindig fordítanak kellő figyelmet az egyes küldeményekre. A csomagokat gyakran dobálják, rakják egymásra, vagy éppen rosszul kezelik őket a szállítás során. 


Ennek eredményeként előfordulhat, hogy egy-egy csomag sérül, ezért fontos, hogy mi magunk is aktívan gondoskodjunk a csomagok biztonságáról.


  1. Válassz megfelelő csomagolóanyagot: 


A megfelelő csomagolóanyag kiválasztása az egyik legfontosabb lépés. Használj erős, strapabíró anyagokat, amelyek védelmet nyújtanak a csomagban lévő tárgyaknak. Például légmentes buborékfólia, vastag műanyag tasakok vagy erős hullámkarton dobozok.


  1. Rögzítsd jól a csomagot: 


Ne hagyd, hogy a csomagban lévő tárgyak szabadon mozogjanak, egymásnak ütközzenek. Használj térkitöltő anyagot, amely megelőzheti a problémák felmerülését.


  1. Válassz megfelelő méretű és típusú dobozt: 


Ha dobozba csomagolod a küldeményt, válassz megfelelő méretű és erős hullámkarton dobozt. A megfelelő méretű doboz segít abban, hogy a csomag ne mozogjon a dobozban, és így csökkenti a sérülés esélyét.


Ó, és még valami: ne felejtsd el megfelelően címkézni a csomagot, hogy könnyen azonosítható legyen a szállítás során!