5 tuti tipp, hogy a csomagod biztosan ne sérüljön meg a szállítás során

Amikor vásárolunk valamit az interneten vagy csomagot küldünk szerettünknek, gyakran nem gondolunk azokra az utazási “kalandokra”, amelyeket a küldemények átélhetnek a szállítás során.

A kockázatok azonban nem elhanyagolhatók: egy ütközés, esés, vagy akár a rossz időjárási körülmények is veszélyt jelenthetnek.


Éppen ezért kiemelten fontos a megfelelő csomagolás, hogy garantáljuk a portékánk épségét és sértetlenségét a szállítás során.


Miért érdemes egyedi dobozokat és csomagolóanyagokat használni?


Az egyedi dobozok és csomagolóanyagok használata kiváló lehetőséget nyújt ügyfélként és vállalkozásként is egyaránt arra, hogy kiemelkedjünk a tömegből. Ezek a megoldások lehetővé teszik, hogy már a csomagot látva azonosítsák az adott vállalkozást vagy márkát.


Ezenkívül az egyedi dobozok és csomagolások testreszabott, biztos védelmet nyújtanak a termékünknek a szállítási vagy költöztetési folyamat során.


Hogy miért?


Minden értéktárgyunk, berendezésünk pont akkora dobozba kerül, mint amekkorára szükség van. Optimálisan ki tudjuk tölteni az űrtartalmat, így nem kell aggódnunk attól, hogy útközben csúszkál, majd megsérül a garnitúránk.


Most, hogy már tisztában vagyunk a csomagolás jelentőségével és az egyedi dobozok és csomagolóanyagok előnyeivel, jöjjön az öt biztos tipp, amelyek segítenek abban, hogy a csomagod sértetlenül érkezzen meg a szállítás során.



  1. Válassz megfelelő anyagú és méretű dobozokat!


Az egyik leggyakoribb hiba, amit a csomagolás során elkövethetünk, az a doboz méretének rossz megválasztása.


Túl nagy vagy túl kicsi doboz használata jelentős kockázatot jelenthet a csomag és annak tartalma számára. Egy tekintélyes doboz esetén a termékünk könnyen mozgásba lendülhet, és így nagyobb az esélye annak, hogy károsodást szenvedjen. A megfelelő rögzítés egy túlméretezett dobozban egyenlő a lehetetlen küldetéssel - ami lássuk be, szintén növeli a sérülés veszélyét.


Ugyanakkor a túl kicsi megoldás sem ajánlott, mivel a csomagunk könnyedén összenyomódhat vagy rongálódhat, amikor a dobozt próbálják a megfelelő méretre igazítani.


Ezért nélkülözhetetlen, hogy válasszunk olyan dobozt, amely megfelelő méretű a terméknek és lehetővé teszi a célszerű rögzítést és védelmet. Ha segítségre van szükségünk, kérjünk szakértői segítséget!


Az erős és tartós dobozok választása kulcsfontosságú a termék biztonságos szállítása szempontjából. Használj olyan dobozokat, amelyek masszívak és képesek ellenállni a külső hatásoknak, mint például az ütések és a nyomás. Az erős dobozok biztosítják, hogy a termék ne sérüljön meg a szállítás során, még akkor sem, ha más csomagok vagy tárgyak nehezednek rájuk. Az ilyen dobozok kiváló stabilitást nyújtanak, és megakadályozzák a belső mozgást, így minimalizálva a sérülések kockázatát.


Létfontosságú, hogy mielőtt eltökéljük magunkat egy doboz mellett, vegyük figyelembe az anyag minőségét is. Ha törékeny vagy értékes tárgyat kell szállítanunk, érdemes olyan dobozt választani, amely kifejezetten erre a célra készült (egy merevített vagy hullámkarton doboz príma választás lehet).


Bármikor jól jön az extra védelem!


  1. Használj optimális védőanyagokat!


Az egyik legfontosabb lépés a csomag biztonságos szállítása érdekében a testhezálló védőanyag használata. A légpárnás fólia - ismertebb nevén buborékfólia - kiváló lehetőséget nyújt értéktárgyaid védelmére. A polietilénből készült védő- és párnázó anyag alkalmas törékeny vagy könnyen sérülő termékek, például üveg vagy elektronikai eszközök védelmére.


Mit sem ér viszont, ha nem alkalmazunk ragasztó- és pántszalagokat!


A rögzítés egy olyan tényező, amit nélkül könnyen katasztrófába torkollhat a szállítási procedúránk. Használjunk erős szorító- vagy ragasztószalagokat a dobozok megerősítéséhez, lefedéséhez, hogy megakadályozzuk a könyörtelen kimenetelű baleseteket.


  1. Rögzítsd a termékeket bombabiztosan!


Rugalmas rögzítési módszerek alkalmazása segít minimalizálni a termékünk mozgását, így hatékonyan csökkenthetjük a sérülési kockázatot. Használhatunk kötözőszalagot, textilszalagokat vagy gumiszalagot, esetleg sztreccsfóliát, hogy az árucikkeket szorosan fixálni tudjuk.


Ne hagyjunk feleslegesen üres helyeket!


Az üres terek végett dobozaink könnyen elmozoghatnak, egymásnak csapódhatnak, ami sérülést eredményezhet. Ezért fontos, hogy az ilyen tereket megfelelően kitöltsük védőanyagokkal.


  1. Címkézd és jelöld a csomagot!


Ha a dobozunkban törékeny vagy érzékeny tárgyat szállítunk, fontos, hogy megfelelően címkézzük és jelöljük meg. Használjunk jelzéseket, amelyek figyelmeztetik a szállítókat és a kezelőket, hogy óvatosan bánjanak a csomaggal.


Ne felejtsük el feltüntetni az ügyfél nevét és címét a feladványunkon. Ez nemcsak a szállító személyzetnek segít az azonosításban és a pontos kiszállításban, hanem a csomagot elvesztése esetén is segítséget nyújthat a visszakeresésben. Kulcsfontosságú, hogy a címjelölés világos és olvasható legyen, hogy a csomag a lehető legpontosabban érkezzen meg a helyes címre.


  1. Döntsd testhezálló szállítási módot és szolgáltatót!


Az utolsó, de nem kevésbé alapvető tipp a csomagunk biztonságos szállítása érdekében az, hogy válasszuk ki a megfelelő szállítási módot.


Vizsgáljuk meg a különböző szállítási opciókat - a közúti szállítás, a légi szállítás vagy a tengeri szállítás. Fontoljuk meg, számítsuk ki a csomag méretét, súlyát, értékét és a célországot, valamint a szállítási időt és költségeket. Mindezek a tényezők befolyásolhatják a választásunkat.


A szállítási szolgáltató kiválasztása szintén esszenciális a csomag biztonságos fuvarozásához. Keressünk megbízható és tapasztalt szállítással foglalkozó cégeket, amelyek jó hírnévvel rendelkeznek a tárgyak biztonságos és időben történő kézbesítése terén.


Olvassuk el a szolgáltatók értékeléseit és véleményeit, és kérjünk ajánlatokat más helyről.




Biztonságos, termékre szabott csomagolást szeretnél? Tedd le a voksod mellettünk!


Már 30 éve gyártunk és forgalmazunk különböző igényű partnereink számára hullámpapírlemezből készült dobozokat, hullámpapírszeletet (teljesen méretre vágva), valamint hullámpapír tekercset.


Webshopunk kínálata viszont nem áll meg az értékvédő dobozoknál!


  • Raklapvédő gépi és kézi sztreccsfólia

  • Csomagolóanyagok

  • Zsugorfóliák

  • Lezárószalagok

  • Térkitöltők

  • Papírkonténerek


Nincs olyan élethelyzet, amihez ne tudnánk megbízható, bombabiztos megoldást kínálni - ha szállítandó csomagunk biztonságáról van szó.