Alakok és csomagolás – tippek a tökéletesség érdekében

A csomagolás kritikus szerepet játszik a termékek védelmében és megőrzésében a tárolás, szállítás során. A termék formája gyakran meghatározza a csomagolás típusát, amely a védelem biztosításához szükséges.

A csomagolás kritikus szerepet játszik a termékek védelmében és megőrzésében a tárolás, szállítás során. A termék formája gyakran meghatározza a csomagolás típusát, amely a védelem biztosításához szükséges. 

 

Íme néhány tipp a tökéletesség eléréséhez a különböző formájú csomagolásban.

 

Gömb alakú formák 

 

A gömbölyű termékek, például a golyók, gyümölcsök és játékok olyan csomagolást igényelnek, amely rögzíti őket a helyükön, és megakadályozza az elgurulást vagy elmozdulást. 

 

Ehhez kapcsolódva a legmegfelelőbb lehetőség az egyedi tervezésű hullámtermékek használata, amelyek szorosan illeszkednek a termékhez, párnázást és tartást biztosítva. 

 

Hengeres alakzatok 

 

Az olyan termékek, mint a palackok, kannák és csövek, gyakori hengeres formák, amelyekhez olyan csomagolás szükséges, amely megvédi őket az ütésektől és a rázkódástól. A hengeres csomagolási lehetőségek közé tartoznak a buborékfóliák, natúr térkitöltők és a hullámkartonok. A hullámkartonok különösen hasznosak a hosszú, vékony hengeres termékekhez, például tervrajzokhoz, mivel szerkezeti támaszt nyújtanak és megakadályozzák a hajlítást.

 

Téglalap alakú formák

 

A téglalap alakú termékek, például a könyvek, az elektronikai cikkek és az élelmiszerek a leggyakoribb formák közé tartoznak, és olyan csomagolást igényelnek, amely megakadályozza, hogy elmozduljanak vagy megsérüljenek. 

 

A különböző méretű hullámkarton dobozok tökéletesek a téglalap alakú formák csomagolásához. Választhatunk a standard méretek közül, illetve egyedi dobozgyártást is választhatunk.

 

Szabálytalan formák 

 

A szabálytalan alakú termékek, például játékok, eszközök és műalkotások csomagolása kihívást jelenthet. Ezekben az esetekben mindenképpen egyedi csomagolásra lesz szükség. 

 

Fontos annak biztosítása, hogy a csomagolás szorosan illeszkedjen a termékhez, hiszen a különleges forma miatt könnyebben megsérülhet a szállítás során.

 

Törékeny formák

 

Az olyan törékeny termékek, mint az üvegedények, kerámiák és elektronikai cikkek, extra védelmet igényelnek a szállítás és kezelés során bekövetkező törés elkerülése érdekében.

 

Az egyik lehetőség a termék körül buborékfólia vagy habpárna használata, amely párnázást és ütéselnyelést biztosít. Egy másik lehetőség a duplafalú hullámkarton dobozok vagy egyedi tervezésű csomagolás használata, amely extra védelmet és támogatást nyújt.

 

Törékeny termékek esetében kifejezetten fontos a megfelelő kartondoboz kiválasztása. 

 

Szerencsére a kartondobozok különböző vastagságban állnak rendelkezésünkre:

 

1 rétegű 

 

Az egyrétegű hullámkarton a legelterjedtebb a felhasználók körében. Ebben az esetben két kartonlap között helyezkedik el egy hullámos réteg.

 

2 rétegű

 

Két réteg esetében a felépítés a következő: lap – hullám – lap – hullám – lap

 

Ez a típusú hullámkarton sokkal ellenállóbb a töréssel szemben, így általában nehezebb tárgyakhoz használják. 

 

3 rétegű

 

A három rétegű hullámkarton felépítése: lap – hullám – lap – hullám – lap – hullám – lap

 

Ez a hullámkarton doboz már elég erős ahhoz, hogy a faládákat helyettesítse.

 

A rétegek száma tovább növelhető, 5 és 7 rétegű hullámkarton doboz is elérhető a teljes védelem érdekében.

 

 

Forrás: linkedin

 

 

Miért használjunk hullámkarton dobozokat?

 

Bár vonzónak tűnik, ha egyszerű kartondobozt használunk a csomagoláshoz, azonban nem biztos, hogy ez a megfelelő választás.

 

Az egyszerű kartondobozok nem feltétlenül biztosítanak megfelelő védelmet a csomagolásnak, így mindenképpen érdemes több rétegű hullámkarton dobozt választani.

 

Íme néhány előnye a hullámkarton dobozok használatának az egyszerű régi karton helyett:

 

-       A hullámkarton dobozok ideálisak szállítási célokra, mivel három vagy többrétegű összetételüknek köszönhetően erősebbek és tartósabbak, mint a hagyományos karton.

-       A hullámkarton dobozok olyan szigetelést kínálnak, amely jobban megvédi a termékeket a szállítási folyamat során.

-       Annak ellenére, hogy rendkívül erősek és tartósak, a hullámkarton dobozok még mindig rendkívül könnyűek, és nem fognak sokkal többe kerülni a szállítási költségek tekintetében.

-       A hullámkarton dobozok sokféle formában, méretben és kivitelben kaphatók, így könnyedén megtalálhatod a termékeid és céged számára a legjobb megoldást.

-       A hullámkarton dobozok továbbra is kiváló minőségű nyomtatási lehetőségeket kínálnak, így bátran kísérletezhetsz az ideális kinézettel!

 

-       A hullámkarton dobozok továbbra is újrahasznosíthatók, így csomagolóanyagoddal a környezetet is véded.

 

Összefoglalva, amikor a különböző formájú termékek csomagolásáról van szó, elengedhetetlen a megfelelő csomagolás kiválasztása, amely védelmet és támogatást nyújt. 

 

Legyen szó egyedi tervezésű betétekről vagy kész csomagolási megoldásokról, számos lehetőség áll rendelkezésedre annak biztosítására, hogy a termék sértetlenül és tökéletes állapotban érkezzen meg rendeltetési helyére.