Mit tegyél költözés után a hullámkarton dobozzal?

A költözés nehéz részén tehát már túl vagy. Megvetted a hullámkarton dobozokat, összepakoltad az egész házadat, és már át is költöztetted egy másikba.

Mindent kipakoltál, a tárgyak az új helyükre kerültek és most ott maradtál az üres hullámkarton dobozokkal.

Felmerülhet benned a kérdés, hogy mit tegyél velük? Pénzt adtál ki értük, kitűnő állapotban vannak, tehát kidobni nyilvánvalóan nem fogod.

 

De mi lehet akkor a tökéletes megoldás?

 

Tedd el őket egy későbbi költözéshez

 

Ha tudod, hogy a hely, ahova költöztél, nem a végleges otthonod, akkor az egyik legjobb megoldás, hogyha lapjára szerelve összehajtod a dobozokat és megőrzöd őket egy következő költözésig.

 

Felesleges lenne még egyszer újra megvásárolni őket. Főleg, hogyha tényleg nem esett bajuk a költözés során.

 

Tehát lapítsd ki azokat a költöztető dobozokat, amelyek kipakolás után megmaradtak és tárold őket napfénytől és nedvességtől távol. Az összehajtott dobozokat behelyezheted egy nagy zsákba is, hogy megvédd őket a porosodástól, illetve távol tartsd az esetleges élősködőket.

 

Használd fel őket tárolásra

 

A kipakolás során akarva-akaratlanul is szembe jönnek veled olyan holmik, amelyeknek a helyük a tárolóban/garázsban lenne, vagy csak szimplán nem használod őket olyan gyakran, hogy valamelyik fiókban helyet foglaljanak.

 

Nagyon praktikus lehet, hogyha megtartasz néhány tiszta, zárható hullámkarton dobozt, így könnyedén elhelyezheted azokat a dolgokat, amelyeket nem fogsz minden szezonban használni.

 

Ebben az esetben ügyelj arra, hogy azokat a dobozokat használd fel, amelyek csak minimálisan használódtak el a költözés során. Töltsd meg a dobozokat a nem használt tárgyakkal, majd címkézd fel a dobozokat, hogy a későbbiekben is mindent megtalálj.

 

Beviheted őket a gardróbba, garázsba, felteheted a padlásra vagy az új lakóhelyed más tárolóhelyére is elhelyezheted őket.

 

Tartsd meg őket az otthoni DIY projektekhez

 

Arra az esetre is érdemes félretenni néhány dobozt, hogyha otthon különböző projektekbe vágnál. 

 

Ilyen lehet például az ajándékcsomagolás. Bizonyos esetekben az ajándékot jobban szeretjük egy dobozba elhelyezni, sem, mint csak egy csomagolópapírral körbetekerni. A doboz megvédi a sérülékeny ajándékot, nem utolsó sorban pedig elegánsabban néz ki, mint egy csomagolópapír.

 

Felhasználhatod ünnepi időszakokban, születésnapokon, házassági évfordulókon.

 

Gondolhatsz a későbbi felújításra is. Előfordulhat, hogy a ház, amibe költöztél még nem nyerte el végső állapotát, vagy már előre gondolkodsz egy későbbi lehetséges felújításra. Ebben az esetben szükséged lesz valamire, amivel letakarhatod a padlót, míg a falakat le nem festik.

 

Más otthoni munkálatok során is szükséged lehet hullámkarton dobozra, például különböző dekorációkat készíthetsz az ünnepek alkalmából.

 

Tedd félre gyermekednek

 

Ha volt már dolgod kisgyermekkel, akkor tudhatod, hogy a kartondobozok órákig tartó szórakozást tudnak nyújtani. 

 

Hívd elő a kreatív énedet, és építs neki várakat, űrhajót, konyhát vagy akár labirintusokat.

 

Készíthetsz bábszínházat vagy játszóházat, illetve különböző jelmezeknek is kiváló alapanyaga lehet a karton.

 

Kivághatsz belőle kardot esetleg varázspálcát vagy bármit, amit gyermeked el tud képzelni.

 

Nagyobb gyermek számára pedig készíthető belőle társasjáték is.

 

Tartsd meg kiskedvenced számára

 

A hullámkarton biztonságos háziállatok számára is, így bátran kísérletezgethetsz a különböző kartondobozból készült házak készítésével.

 

Ajándékozd el a megmaradt dobozokat

 

Vannak olyan ismerőseid, akik szintén költözés előtt állnak? Segítheted őket azáltal, hogy odaajándékozod a még jó állapotú hullámkarton dobozokat.

 

Így nálad nem marad felesleges doboz, nekik pedig nem kell újat venniük.

 

Nemcsak barátaidnak, ismerőseidnek okozhatsz örömöt a megmaradt dobozokkal, hanem idegeneknek is.

 

Ha például nincs a környezetedben olyan, akinek szüksége lenne rájuk, és biztos vagy benne, hogy Te sem szeretnéd már felhasználni őket, akkor elajándékozhatod idegenek számára is.

 

Csak írd ki egy közösségi média felületre, hogy ingyen elvihető dobozokkal rendelkezel és hidd el, biztosan lesznek rá jelentkezők!

 

Te mire fogod felhasználni a megmaradt dobozokat?