Kartondobozok szerepe a logisztikában

Észrevetted már, hogy a legtöbb küldeményed kartondobozban érkezik? Ez nem véletlen, hiszen a logisztikában jelentős szerepet játszanak ezek a fajta szállításra alkalmas eszközök.

Akár azt is mondhatnánk, hogy a kartondobozok a szabványos csomagolási megoldásoknak számítanak a termékek szállítása során - legyen szó tárgyakról, törékeny dekorációról, élelmiszerekről vagy bármi másról.

De miért vannak előnyben részesítve a masszív nejlonból készült zacskókhoz, a műanyag dobozokhoz, vagy a fém, bivalyerős ládákhoz képest a kartondobozok?A logisztika ékköveiA jó öreg kartondobozt könnyű természetesnek venni webshopok töretlen szárnyalásának korában, és az import-export rohanó világában. Amikor azonban elemezni kezded a kartondobozok összeállítását, jobban megértheted, miért van ez a fajta megoldás privilegizálva más csomagolóanyagokkal szemben. 


Környezetbarátabbak, könnyebbek, és védelmet nyújtanak a terméknek a szállítás során.


De mire gondolunk pontosan?

A kartondoboz, a szállítmány védőszentje   1. Megvédik a tartalmat a sérülésektőlA csomagolás elsődleges feladata az, hogy megakadályozza a termék szállítása során bekövetkező sérüléseket. Ez természetes, hiszen senki sem örülne sérült árunak vagy az online megrendelt, törött vagy szakadt termék érkezésének. A kartonrétegek hullámos felépítése, ezáltal pedig párnázottsága védelmet biztosít a szállítás során. Tudtad, hogy az egyfalú kartondobozok akár 10 kg-ot is elbírnak, míg a duplafalú kartonok sokkal nagyobb súllyal is terhelhetőek? Bizony! A kartondobozok sokkal erősebbek, mint azt korábban gondoltad! A maximális védelem érdekében térkitöltő anyagokat is használhatsz, például nejlon párnákat, hungarocellt vagy újságpapírt.  1. Hosszú távon is strapabíróakÁzsiából, Amerikából, vagy a világ másik végéről érkezik a rendelésed? Ettől függetlenül a csomagolásnak kifogástalanul kell szolgálnia a termék védelmét: nem csak pár órán vagy napon, de akár heteken keresztül is. Ehhez általában a duplafalú kartondobozokat ajánlják, amelyek robusztus védelmet nyújtanak, csökkentve a sérülés kockázatát. A dupla falnak köszönhetően az átpakolás vagy a csapadékkal való érintkezés során keletkezett szakadások és anyag gyengülések is elkerülhetőek.   1. Könnyű szerkezetűekTagadhatatlan, hogy egy fémből készült, hatalmas és erős szállítódoboz is tökéletesen megvédi a küldeményt, azonban ez a fajta megoldás a legkönnyebb küldeményekre is jó néhány plusz kiló súlyt dob, míg az igazán nehéz csomagokat szinte megmozdíthatatlanná teszi. A könnyebb mozgatás érdekében a kartondobozok bizonyulnak a megfelelő választásnak, hiszen nem csak tökéletesen védik a termékeket a sérülésektől, de a rakodók munkáját sem nehezítik meg. 


  1. Egymásra helyezhetőekBár ez a különleges kiváltság leginkább a duplafalú kartondobozokra érvényes - ezeket akár egymásra is helyezheted. Akár a raktárban vagy a teherautóban szembesülsz a problémával: nincsen elég hely arra, hogy minden külön-külön érintkezzen a földdel vagy a polccal, ezeket a dobozokat építőkockaként tornyozhatod egymásra. Figyelj oda azonban arra, hogy a dobozok attól, hogy strabapíróak, még nem bírnak el minden nehézséggel, így érdemes ezeket súly alapján csökkenő sorrendben egymásra helyezni.   1. Környezetbarát megoldást nyújtanakA kartondobozok anyagukból adódóan teljes mértékben újrahasznosíthatóak, így ezeknek nem kell a szállítás sikerességét követően sem hulladékként végezni. Nincs más dolgod, mint eltávolítani róla a matricákat, a belsejéből pedig a térkitöltő anyagokat, összehajtani és már kész is! Helyezd ezt szelektív hulladékgyűjtőbe vagy keress fel kifejezetten ezzel foglalkozó cégeket, akik azonnal elkezdik a kartondoboz újrahasznosítását. 
Válassz kartondobozaink közül vagy készíttess egyedi, logóval ellátott hullámkarton dobozt: a lényeg az, hogy bebiztosítsd a szállítmányod épségét, és az ügyfelek elégedettségét.


Te melyik csomagolás mellett teszed le a voksod?