Mit mesél rólad a terméked csomagolása?

Biztosan te is szeretnéd elérni a termékcsomagolásod azonnal felismerhető státuszát. A termék csomagolása imázst tár a világ elé, és segít a márkaépítésben. Az utolsó dolog, amit a dizájnnak jeleznie kell, az az, hogy nem vagy túl feltűnő, és nem figyelsz a részletekre.

Milyen ikonikus csomagolások jutnak az eszedbe?


Az Apple minimalista csomagolásáról ismert, amely teljes mértékben az egyszerűség felé hajlik: a fekete, a fehér és a szürke színek dominálnak, a dobozon pedig csak az adott termék és a márka neve kap helyet.


Gondolj csak a Tiffany & Co-ra. A legtöbb ember számára az ikonikus kék doboz jobban felismerhető, mint maga az ékszer.


De nem kell ekkora kiadásokban gondolkozni, ha olyan csomagolásokra szeretnénk példát találni, amelyek meghatározóvá váltak a márkák számára. 


Biztosan számodra is ismerős a Happy Meal menü füles, piros-sárga doboza, amely rengeteg finomságot rejt magában.


Ezeknek a cégeknek a csomagolása azért erős, mert elmondja azt a fogyasztóknak, hogy miben különbözik a termékük és a márkájuk másokétól. Hogyan tervezz hatásos csomagolást?Biztosan te is szeretnéd elérni a termékcsomagolásod azonnal felismerhető státuszát. A termék csomagolása imázst tár a világ elé, és segít a márkaépítésben. Az utolsó dolog, amit a dizájnnak jeleznie kell, az az, hogy nem vagy túl feltűnő, és nem figyelsz a részletekre. 


Bár maga a termék és a marketing egyaránt szerepet játszik a márkaépítésben, ügyelni kell vállalkozásod apróbb részleteire is, beleértve a termék külső megjelenését is.


De hogyan emelheted ki a csomagolásodat a versenytársak közül?  1. Legyen egy egyértelmű üzenet, amit közvetíteni akarsz!Gondolj arra, hogy mi az alapvető missziója a márkádnak. Mutasd meg a logódban vagy szlogenedben, hogy mi is az, amit képviseltek, és emeld ki ezt a lehető legjobban a külső csomagoláson is. Ha valaki találkozik a dobozoddal a szállítási folyamat során, pusztán a csomagra nézve tudni fogja, mit rejthet a szállítmány.  1. Ügyelj a környezetvédelemre!Vállalkozásod elkötelezte magát a környezetvédelem mellett? Ha a környezet kímélése a cél, akkor válassz újrahasznosított anyagokat, és ügyelj arra, hogy a dobozon fel legyen tüntetve az, hogy újrahasznosított anyagokból készült.  1.  Szabd személyre!Ahogy a vállalatok egyre könnyebben hozzáférnek információkhoz és kimutatásokhoz a fogyasztókkal kapcsolatban, úgy az emberek személyre szabott vásárlási élményt várnak el. 


Számos módja van a termék csomagolásának személyre szabására. 


Rejts el a dobozban egy névre szóló köszönő kártyát, esetleg küldj valamilyen kiegészítőt a megvásárolt termék mellé, amely a rendelés alapján elnyerheti a vásárlód tetszését.


  1. Legyél igényes!


A termék csomagolása sokat elárul arról, hogy mennyire törődsz a vásárlóiddal. Inkább kapnál egy tetszetős dobozt selyempapírral a rendeléseden, vagy egy olyat, ahová úgy tűnik, mintha véletlenszerűen bedobálták volna a dolgokat, a doboz pedig félig szét van szakadva? 


Azok a cégek, amelyek nem szánnak időt a szép csomagolás elkészítésére, beleértve a csomagba kerülő dolgokat is, gyorsan lemaradnak a versenytársak mögött. Tedd élménnyé a kicsomagolást, hogy az ügyfelek újra rendelni akarjanak tőled.


  1. Legyél figyelemfelkeltő! 


A általad használt színek és a csomagolás hátterével való kontraszt nagy különbséget jelent abban, hogy mások hogyan látják a márkádat. A boltok polcaira kerülő termékek esetében fordítson különös figyelmet a versenytársak csomagolására. 


Vigyen el egy specifikációt a helyi boltba, és tartsa fel a polcon lévő többi elem mellé. Feltűnő, és megragadja a betérő vásárlók tekintetét?


Nem számít, hogyan tervezed meg a termék csomagolását, próbálj következetes maradni a márka általános imázsával: például ha használsz logót a webhelyeden, használd azt a dobozok külső oldalán is. 


Minél következetesebbé válsz, a fogyasztók annál inkább értékelni fogják az igyekezeted!


Válaszd az egyedi dobozgyártást: álmodd meg a tökéletes csomagolást, mi pedig elkészítjük.


Használd a csomagolást márkaépítésre, és emeld az üzleti sikereidet sosem látott magasságokba.


Tudj meg erről többet itt: egyedi dobozgyártás!