5 szakértői tipp a dobozok profi csomagolásához

Az áruk csomagolása közben elkövetett hibák katasztrófához vezethetnek, ahol a fogadó oldalon lévő emberekhez érkezett csomagok, a nem megfelelő csomagolás miatt eltörhetnek, megsérülhetnek.

Ezek a dobozcsomagolási tippek segítenek abban, hogy profi módon pakolj!

Életünk során mindenki csomagolt már kartondobozba tárgyakat különféle okok miatt, például amikor új otthonba költöztünk vagy amikor ajándékokat küldtünk szeretteinknek. 

 

Ezeknek a tapasztalatoknak köszönhetően biztosan Te is gyorsan megtanultad, hogy habár a csomagolás könnyű feladatnak tűnik, valójában nem az.

 

Dobozcsomagolási tippjeink nagyban hozzájárulhatnak a dobozok biztonságos becsomagolásához és szállításához.

 

Ha követed ezt a néhány egyszerű dobozcsomagolási tippet, a csomagolás számodra is stresszmentessé, egyszerűbbé válhat!

 

Nézzük, mik a teendőink a csomagolás során:

 

1.    Elemezzük a helyzetet

 

Mielőtt az elemeket dobozokba helyeznénk, vegyünk figyelembe néhány fontos szempontot annak meghatározásához, hogyan csomagoljuk be a dobozokat. 

 

Csomagolás költözéshez

 

Ha egy másik lakásba költözéshez csomagolunk dobozokat, akkor elfogadhatóbb, ha nagyjából megtöltjük őket, mivel csak akkor fogjuk mozgatni őket, amikor a dobozokat berakják egy teherautóba és elviszik az új otthonunkba. 

 

Azonban még ebben a helyzetben sem szabad telepakolni őket, hiszen nehezebbé válik a mozgatás, emellett pedig az adott súlyt meghaladva, a doboz alja kiszakadhat.

 

Költözés esetén a dobozokat le kell ragasztani, és megfelelően fel kell címkézni a rendszerezés és a kényelem érdekében.

 

Csomagolás saját tárolásra

 

Amikor a tárgyakat saját tárolásra csomagoljuk be, az egyetlen dolog, ami miatt aggódnunk kell, az az, hogy az egymásra rakott dobozok elég erősek legyenek ahhoz, hogy elbírják a súlyt az idő múlásával.

 

 

Csomagolás szállításhoz

 

Ha becsomagolunk egy tételt egy másik helyre való szállításhoz, akkor szigorúan meg kell győződnünk arról, hogy a doboz a szállításhoz megfelelően van becsomagolva. 

 

A dobozokat megfelelően fel kell címkézni, és jó párnázó réteggel kell ellátni, hogy a csomagban lévő tételek ne karcolódjanak vagy sérüljenek meg. 

 

A megfelelő csomagolás biztosítja, hogy a doboz tételei csak kis mértékben vagy egyáltalán nem érintik a doboz oldalát a szállítmányozó cég dolgozói által végzett folyamatos be- és kirakodás miatt.

 

2.    Válasszuk ki a megfelelő csomagolást

 

Az egyik legjobb dobozcsomagolási tipp az, hogy bizonyosodjunk meg arról, hogy a megfelelő dobozt választottuk ki. 

 

Mindig jó minőségű dobozt kell választani, amelyet erős kartonréteg vesz körül. A doboz mérete sem lehet sokkal nagyobb, mint a tétel eredeti mérete, mivel a szállítmányozó cégek gyakran a dobozok mérete alapján számítanak fel díjat az ügyfeleknek.

 

A hullámkarton dobozok általában jobbak, mivel megfelelő védelmet nyújtanak, és könnyebben kezelhetők. 

 

A könnyebb tárgyakhoz azonban használhatunk kartondobozokat is, mivel az egyrétegű szerkezetük csak kis tárgyakat tud megtámasztani.

 

A hullámkarton dobozok vastagsága változó, és ezt figyelembe kell venni a választás során. A termékek fokozott biztonsága érdekében választhatunk vastagabb változatokat is, például 3 rétegű hullámkarton doboz helyett, 5 rétegűt. 

 

3.    Megfelelő távolság és párnázás

 

Amikor a tárgyakat a dobozokba helyezük, ügyeljünk arra, hogy a csomag elég nagy legyen ahhoz, hogy elférjen. 

 

A doboz méreténél mindig figyelembe kell venni, hogy a párnázáshoz további 5-7 centiméteres távolságra lesz szüksége a tárgy és a doboz falai között.

 

Ez egy elengedhetetlen tipp a csomagolásához. A dobozban lévő elemeket buborékfóliával, hullámkartonnal vagy natúr bio térkitöltővel is kipárnázhatjuk, hogy a csomag tartalma minimális ütésekkel érjen el a rendeltetési helyre.

 

4.    Címkézés és ragasztás

 

Ha a dobozok készen állnak a szállításra, megfelelően fel kell címkézni. Legyen rajta a feladó és a címzett neve, hogy a szállítmányozó cég ne téves címre szállítsa ki a csomagot. 

Ha régebbi, használt dobozokat használunk fel, mindenképpen távolítsunk el minden korábbi írást a dobozról, ha van ilyen.

 

Szintén érdemes ragasztószalagot használni a dobozon, mivel ez is hozzájárul a biztonsághoz. 

Akár költözésről vagy szállításról van szó, az erős ragasztószalag zord körülmények között is megállja a helyét.

 

 

5.    A megfelelő fuvarozó vállalat kiválasztása

 

Nem kapcsolódik szorosan a csomagoláshoz, azonban a megfelelő szállítási cég kiválasztása legalább olyan fontos, mint magának a doboznak a kiválasztása.

 

A nem megfelelő fuvarozó társaságok gyakran rosszul kezelik a csomagokat, ami a tételek rongálódásához, sérüléséhez vezethet.

 

 

 

A csomagoláshoz, költözéshez szükséges kellékeket megtalálod az üzleteinkben!

 

Olvass bele korábbi bejegyzéseinkbe is:

 

Ezeket a hibákat ne kövesd el költözésnél

Tervezzük meg a csomagolást